Pikantule
Suroviny
- 800 g Brambory
- 150 g Sýr balkánský
- 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Grilovací koření
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.25 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 24 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 183.4 mg
- Draslík 1607.7 mg
- Vláknina 10279 mg
- Vitamín A 10279 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
-
3
V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.
-
4
Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.