Brusinkové cookies
Suroviny
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
- 30 g Brusinky sušené
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 2 ks Broskve
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl mořská
- 3 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
- 1 polévková lžíce Sirup javorový
- 3 polévková lžíce Karob
- 4 polévková lžíce Brusinky sušené
- 1 polévková lžíce Med akátový
- 4 polévková lžíce Řecký jogurt
- 2 polévková lžíce Slunečnice jádra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 25.2 mg
- Draslík 117.5 mg
- Vláknina 10160 mg
- Vitamín A 10160 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyté čerstvé broskve ponoříme do horké vody na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a vidličkou je rozmačkáme na kaši (nebo je rozmixujeme). Přidáme k nim strouhaný kokos, tmavý karob, vejce, javorový sirup, špetku soli a vše dobře promícháme. Pak přidáme nesířené brusinky a loupaná slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme a lžicí klademe z ovocné směsi malé hromádky na připravený plech.
-
2
Připravíme si krém: v misce vyšleháme Lučinu s medem a pár kapkami citrónové šťávy.
-
3
Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Upečené vychladlé ovocné sušenky - cookies - potřeme krémem, ozdobíme brusinkami a servírujeme.