Karamelové tyčinky s rýžovými křupinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Bonbóny karamelové
  • 335 g Čokoláda hořká
  • 55 g Rýžové křupky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 20 x 10 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.

  • 2

    Vybalíme karamely z papíru a dáme je do misky vhodné pro mikrovlnnou troubu. Opatrně bonbony rozehřejeme a rozteklé karamely nalijeme do připravené zapékací mísy a na 45 minut je dáme do chladničky ztuhnout. Pak karamel nakrájíme po šířce na 8 tyčinek o rozměrech přibližně 10 x 2,5 cm. Dáme je znovu ztuhnout do chladničky, aby byly velmi pevné.

  • 3

    Do mělké mísy vložíme rýžové křupinky. Ztuhlou karamelovou tyčinku ponoříme do temperované čokolády, necháme přebytečnou čokoládu odkapat a tyčinku obalíme v rýžových křupinkách. Odložíme ji na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Stejně postupujeme s ostatními tyčinkami. Na plechu je pak vložíme na 30 minut do chladničky.

  • 4

    Tyčinky znovu namočíme do čokolády tak, aby rýžové křupinky byly zcela zakryté, čokoládu necháme ztuhnout.

  • 5

    Takto připravené tyčinky můžeme v uzavřené vzduchotěsné nádobě uchovat až měsíc.

Komentáře k receptu