Karamelové tyčinky s rýžovými křupinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 60.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 20 x 10 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
-
2
Vybalíme karamely z papíru a dáme je do misky vhodné pro mikrovlnnou troubu. Opatrně bonbony rozehřejeme a rozteklé karamely nalijeme do připravené zapékací mísy a na 45 minut je dáme do chladničky ztuhnout. Pak karamel nakrájíme po šířce na 8 tyčinek o rozměrech přibližně 10 x 2,5 cm. Dáme je znovu ztuhnout do chladničky, aby byly velmi pevné.
-
3
Do mělké mísy vložíme rýžové křupinky. Ztuhlou karamelovou tyčinku ponoříme do temperované čokolády, necháme přebytečnou čokoládu odkapat a tyčinku obalíme v rýžových křupinkách. Odložíme ji na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Stejně postupujeme s ostatními tyčinkami. Na plechu je pak vložíme na 30 minut do chladničky.
-
4
Tyčinky znovu namočíme do čokolády tak, aby rýžové křupinky byly zcela zakryté, čokoládu necháme ztuhnout.
-
5
Takto připravené tyčinky můžeme v uzavřené vzduchotěsné nádobě uchovat až měsíc.