Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Kuřecí stehna
  • 50 g Švestky sušené vypeckované
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 543.7 mg
  • Vláknina 6041.6 mg
  • Vitamín A 6041.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.

  • 3

    Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.

  • 4

    Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.

Komentáře k receptu