Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
Suroviny
- 350 g Kuřecí stehna
- 50 g Švestky sušené vypeckované
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 29 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 543.7 mg
- Vláknina 6041.6 mg
- Vitamín A 6041.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.
-
2
V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.
-
3
Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.
-
4
Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.