Kremrole s jablečnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Cukr moučkový
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 67.5 mg
  • Vláknina 5258.3 mg
  • Vitamín A 5258.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice.

  • 3

    Odpočinuté těsto tence vyválíme, nakrájíme na pruhy a navineme na trubičky. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené kremrole necháme vychladit a plníme jablečnou pěnou.

  • 4

    Na pěnu oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Vložíme spolu s cukrem a bílky do mísy a šlehačem ušleháme dotuha.

Komentáře k receptu