Italský cheesecake tiramisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Kakao - prášek
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Cukr krupice
  • 500 g Créme fraiche
  • 500 g Mascarpone
  • 50 g Toblerone - mléčná čokoláda
  • 100 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 80 ml Espreso
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 3954.4 mg
  • Vitamín A 3954.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Cukr a máslo vyšleháme metlou nebo elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Na povrch prosejeme mouku s kypřicím práškem, kakao ( 15 g ) a zapracujeme. Upravíme těsto do formy kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Použijeme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Formu vložíme do předehřáté formy a pečeme 10 - 15 minut. Těsto musí být pružné a mělo by se po zmáčknutí prstem rychle navrátit do původního tvaru.

  • 3

    Korpus necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Navrch prosejeme moučkový cukr a zapracujeme. Po ochutnání můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem.

  • 5

    Vyjmeme korpus z formy a ostrým zoubkovaným nožem ho prožízneme. Spodní polovinu vrátíme do formy.

  • 6

    Smícháme espreso s likérem Amaretto. ( Pokud nemáme k dispozici přístroj na výrobu espresa, rozpustíme jednu lžíci instantní kávy v 80 ti ml horké vody a necháme vychladnout ). Polovinou tekutiny pokapeme základ ve formě. Pak na něj nasypeme polovinu nahrubo nastrouhané nugátové čokolády ( např. Toblerone )a poprášíme kakaem. Polovinu krému naneseme na spodní vrstvu be formě a širokým plochým nožem ji urovnáme. Znovu poprášíme kakaem. Na krém položíme druhou polovinu korpusu, zakapeme ji zbytkem espresa s likérem Amaretto, posypeme zbytkem čokolády a ještě jednou poprášíme kakaem. Potřeme zbývajícím krémem a povrch zasypeme kakaem tak, aby zůstal střed dezertu světlý. Cheesecake dáme do chladničky a necháme nejlépe přes noc ztuhnout.

  • 7

    Cheesecake uvolníme id ráfku, vyjmeme z formy a přeneseme na tác. Nakrájíme na 10 porcí a můžeme podávat.

Komentáře k receptu