Povidloně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Povidla švestková
- 500 g Tvaroh tučný
- 100 g Poleva čokoládová bílá
- 100 g Tuk ztužený
- 50 g Tuk ztužený
- 230 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1407 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 97 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 432.9 mg
- Draslík 210 mg
- Vláknina 11 mg
- Vitamín A 11 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 391 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
-
2
Vodu svaříme s tukem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce a kypřicí prášek.
-
3
Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!
-
4
Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Ušleháme tvaroh se smetanou, vanilkou, cukrem a rozpuštěným máslem a ztuženým tukem.
-
5
Placku potřeme rozšlehanými povidly, na ně natřeme krém a přikryjeme druhou plackou. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.