Skořicovky
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Droždí
- 100 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 57 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 177.7 mg
- Vláknina 8367.8 mg
- Vitamín A 8367.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.
-
3
V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.
-
4
V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.