Skořicovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 8367.8 mg
  • Vitamín A 8367.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.

  • 3

    V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.

  • 4

    V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu