Cheesecake s pekanovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 600 g Sýr krémový
  • 75 g Cukr krupice
  • 250 g Ořechy pekanové
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 75 g Cukr muscovado
  • 250 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 205.9 mg
  • Draslík 280.6 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme přípravou základu. Předehřejeme troubu na 170 °C. Otevírací pečicí formu ( průměr 26 cm ) vytřenou tukem a vyloženou pečicím papírem potřeme změklým máslem - na dně formy a ráfek. Nasypeme nadrobno nasekané pekanové ořechy ( 100 g ) a potřeseme formou, aby se kousky ořechů přichytily do másla.

  • 2

    Následuje příprava náplňe. Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu, prošleháme. Přidáme čtyři vejce a javorový sirup a znovu šleháme dohladka. Hotovou směs naneseme do formy, kterou postavíme na velký pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 45 - 60 minut dozlatova až zlatohněda. Musí být ztuhlý, kromě malého místa ve středu. Nožem s kulatou špičkou uvolníme ořechovou krustu od ráfku, aby náplň nepopraskala a cheesecake dáme vychladnout.

  • 3

    Příprava polevy.

  • 4

    Krupicový a tmavohnědý cukr , skořici, zlatý třtinový, nebo světlý kukuřičný sirup, vanilkovu pastu a 40 gramů másla zahříváme v rendlíku, dokud není poleva sirupovitá a cukr se nerozpustí. Odstavíme rendlík a necháme polevu 10 minut chladnout, pak do ní vešleháme jedno celé vejce a jeden žloutek. Přecedíme, aby byla poleva hladká a potřeme jí povrch cheesecake.

  • 5

    Zdobení.Vybereme pěkné půlky pekanových ořechů ( 30 půlek )a rozložíme je v kruhu po obvodu, kousek od okraje dezertu. Dezert je ještě stále ve formě. Zbytek ořechů nadrobno nasekáme a posypeme jimi proužek mezi formou a ořechy. Pak ozdobný ořechový okraj pokapeme karamelovou polevou. Zbývající polevu podáváme spolu s cheesecake na pokapání porcí. Tento cheesecake chutná nejlépe druhý den, když ho necháme přes noc vychladit v chladničce. Z formy ho vyjmeme až těsně před podáváním a naporcováním na 12 kusů.

  • 6

    porcí.

Komentáře k receptu