Dušené plody moře s rajčaty
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Halibut atlantický
- 300 g Škeble čerstvé
- 500 g Brambory
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Cibule bílá
- 3 ks Limetka
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule červená
- 6 ks Tortilla
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 15 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 1606.7 mg
- Vláknina 29972.8 mg
- Vitamín A 29972.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava.
-
2
Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
-
3
Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu.
-
4
Avokádo nakrájíme na měsíčky.
-
5
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka.
-
6
Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou.
-
7
Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut.
-
8
Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory.
-
9
Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu.
-
10
Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami.