Pikantní telecí nudličky s fazolemi v chilli omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Telecí kýta
  • 160 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Fazole červené v chilli omáčce
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 616.2 mg
  • Vláknina 6548.5 mg
  • Vitamín A 6548.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli se stroužkem česneku pokrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a papriky pokrájíme na proužky.

  • 2

    V hlubší pánvi zprudka orestujeme telecí nudličky, pak je ochutíme solí, pepřem, přidáme k nim cibuli s česnekem a společně smažíme do doby, až začne cibulka zlátnout. Pak přidáme papriky, promícháme a pod poklicí dusíme 5 minut. Pak ještě přimícháme loupaná konzervovaná rajčata, červené fazole v chilli omáčce, směs promícháme, podle chuti dosolíme, případně i dochutíme cukrem. Pod poklicí dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Na talíře rozdělíme porce masa s chilli fazolemi, zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu