Kapr na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 520.8 mg
- Vláknina 406.5 mg
- Vitamín A 406.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme a osušíme, osolíme, posypeme zázvorem a jemně poprášíme moukou. Opečeme dozlatova na rozpáleném tuku.
-
2
Téměř upečeného kapra podlijeme pivem. Přidáme trochu nastrouhaného chleba, máslo a přilijeme trochu vody. Necháme kapra dodusit.
-
3
Hotové porce klademe na nahřátý talíř a podlijeme šťávou.