Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem
Suroviny
- 40 g Strouhanka
- 60 g Baby špenát
- 160 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Paprika pálivá mletá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 521.8 mg
- Vláknina 3877.4 mg
- Vitamín A 3877.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
-
2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.
-
3
Karbanátky podáváme teplé i studené.