Tvarohové řezy s povidly
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Povidla švestková
- 600 g Smetana 33% (šlehačka)
- 750 g Tvaroh tučný
- 500 ml Voda pitná
- 100 ml Rum
- 5 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cukr vanilka
- 2 ks Ztužovač šlehačky
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 38 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199.4 mg
- Draslík 32.6 mg
- Vláknina 1050 mg
- Vitamín A 1050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 201.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 170 °C, na dno dáme kastrůlek s vodou, plechy vytřeme máslem.
-
2
Vodu se solí a máslem přivedeme do varu, poté po částech vsypeme mouku za velmi pečlivého míchání. Těsto je hotové, až se přestane lepit na hrnec, stáhneme s plotny a necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a těsto poté rozetřeme na připravené plechy. Obrácenou plochou lžíce udělám do těsta „vlny“. Placky pečeme zhruba 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené placky necháme vychladnout.
-
4
Na náplň rozmícháme povidla s rumem, tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, přimícháme dobře ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovače.
-
5
Jeden plát těsta nakrájíme na čtverce. Druhý celý plát potřeme povidly, na ně natřeme tvaroh, přikryjeme čtverci těsta a poprášíme moučkovým cukrem.