Bílé hlávkové zelí na severský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 450 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Teryiaki Marinade & Sauce
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 930.4 mg
  • Vláknina 34194.5 mg
  • Vitamín A 34194.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 207 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.

  • 2

    Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.

Komentáře k receptu