Bílé hlávkové zelí na severský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 2 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 930.4 mg
- Vláknina 34194.5 mg
- Vitamín A 34194.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 207 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.
-
2
Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.