Karotkový voňavý koláč slazený stévií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 56.1 mg
- Vláknina 7673.6 mg
- Vitamín A 7673.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
-
2
Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.