Karotkový voňavý koláč slazený stévií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Karotka
  • 380 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Tresť rumová
  • 0.5 kávová lžička stévie
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 56.1 mg
  • Vláknina 7673.6 mg
  • Vitamín A 7673.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.

  • 2

    Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu