Čokoládové ovocné fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Ananas
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Vlašské ořechy
  • 1 ks Banány
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Mandarinky
  • 2 ks Nektarinka
  • 2 ks Hrušky
  • 20 ks Dětské piškoty
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 494.4 mg
  • Vláknina 17821 mg
  • Vitamín A 17821 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, oloupané ovoce: banán, mandarinky, ananas, nektarinky, hrušku a jablko pokrájíme na kousky. Plátky jablek a hrušek zbavíme jadřinců. Kousky ovoce podle druhu rozložíme do více misek. K ovoci přidáme vyloupané celé vlašské ořechy. Každému ještě připravíme misku s dětskými piškotami.

  • 2

    V kastrólku na fondue rozehřejeme kousky čokolády na vaření, (čokoláda se nesmí vařit). Jakmile je rozehřátá, za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu.

  • 3

    Do horké čokolády namáčíme jednotlivé kousky ovoce napíchnuté na vidličky, namočené ovoce položíme případně na piškoty a hned je konzumujeme. Nebo můžeme namáčet do teplé čokolády i piškoty. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu