Čokoládové ovocné fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 32 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 494.4 mg
- Vláknina 17821 mg
- Vitamín A 17821 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, oloupané ovoce: banán, mandarinky, ananas, nektarinky, hrušku a jablko pokrájíme na kousky. Plátky jablek a hrušek zbavíme jadřinců. Kousky ovoce podle druhu rozložíme do více misek. K ovoci přidáme vyloupané celé vlašské ořechy. Každému ještě připravíme misku s dětskými piškotami.
-
2
V kastrólku na fondue rozehřejeme kousky čokolády na vaření, (čokoláda se nesmí vařit). Jakmile je rozehřátá, za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu.
-
3
Do horké čokolády namáčíme jednotlivé kousky ovoce napíchnuté na vidličky, namočené ovoce položíme případně na piškoty a hned je konzumujeme. Nebo můžeme namáčet do teplé čokolády i piškoty. Dobrou chuť.