Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Hrušky
  • 2 ks Slívy
  • 2 ks Nektarinka
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Pomeranč červený
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 586.5 mg
  • Vláknina 14966.4 mg
  • Vitamín A 14966.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme.

  • 2

    Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut.

  • 3

    Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně.

Komentáře k receptu