Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 195.9 mg
- Draslík 508.1 mg
- Vláknina 149.6 mg
- Vitamín A 149.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením.
-
2
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy.
-
3
Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut.
-
4
Před podáváním krájíme roládu na plátky.