Pumprnikl s mandlemi
Suroviny
- 500 g Cukr krupice
- 25 g Kandovaná citronová kůra
- 5 g Hřebíček mletý
- 30 g Skořice mletá
- 125 g Mandle mleté
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Čokoláda na vaření
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 13 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 295.8 mg
- Vláknina 10689.2 mg
- Vitamín A 10689.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
-
2
Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
-
3
Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
-
4
Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.