Pumprnikl
Suroviny
- 150 g Povidla švestková
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr moučkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Koření perníkové
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 5 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 45.2 mg
- Vláknina 2827.6 mg
- Vitamín A 2827.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, cukru, rozehřátého medu, mléka, vejce, rumu, kakaa a koření vypracujeme těsto. Zpočátku bude sypké, potom se suroviny spojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladu.
-
2
Odpočinuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme pruh široký 8 cm. Doprostřed pruhu dáme povidla a na povidla rozložíme poloviny ořechů. Těsto přehneme mírně přes sebe a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.
-
4
Upečené roládky krájíme na řezy.