Belgické adventní sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 60 plátek Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2.5 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 81.9 mg
  • Draslík 15.9 mg
  • Vláknina 2419.4 mg
  • Vitamín A 2419.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem a vysypeme plátky mandlí, dřevěné formičky vysypeme Solamylem. Sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, perníkovým kořením, skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, pokrájeným máslem a žloutkem ušlehaným s mlékem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do´fólie a necháme v chladničce 30 minut vychladit.

  • 3

    Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále, vyválíme 5 mm silnou placku, vykrájíme kousky tak velké, jako jsou formičky a těsto do nich vtlačíme. Obrácenou formičkou klepneme o vál, sušenky vyklopíme a rozložíme na plechy. Před pečením sušenky potřeme vodou, abychom smyli Solamyl. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut. Na mřížce necháme sušenky vychladnout.

Komentáře k receptu