Rychlý irský chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Mouka celozrnná špaldová
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V míse promícháme 250 g hladké a 250 g celozrnné mouky se sodou a solí. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme podmáslí. Hnětačem vypracujeme těsto, které ještě vypracujeme na vále, který jsme posypali zbylou hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochánek o průměru kolem 20 cm, který položíme na plech. Na chlebu uděláme ostrým nožem hluboký kříž, celý chléb posypeme zbylou celozrnnou moukou.

  • 3

    Chleba pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Upečený chleba při poklepu zní dutě.

  • 4

    Na drátěné mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře k receptu