Brioškový koláč ze St. Tropez
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Cukr krupice
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 50 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 484.2 mg
- Draslík 155.9 mg
- Vláknina 9014 mg
- Vitamín A 9014 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 103.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme.
-
2
V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem.
-
3
Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct.
-
4
Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí.