Jahodový sendvič
Suroviny
- 220 g Cukr krupice
- 60 g Maizena - kukuřičný škrob
- 250 g Jahody zahradní
- 200 g Mascarpone
- 55 g Cukr moučka
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr moučka
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 33 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 437.6 mg
- Draslík 213.3 mg
- Vláknina 4390 mg
- Vitamín A 4390 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.
-
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.
-
3
Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.
-
4
Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.