Čokoládový koláč s pistáciemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 160 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Pistácie
  • 120 g Čokoláda hořká
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 210.4 mg
  • Vláknina 3433.3 mg
  • Vitamín A 3433.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, jogurt i máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu.

  • 2

    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme máslo, poté i vejce - jedno po druhém.

  • 3

    Čokoládu rozpustíme a až trochu vychladne, zamícháme ji do směsi.

  • 4

    Přidáme jogurt a vanilkový extrakt.

  • 5

    Nakonec vmícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 6

    Pistácie nasekáme nahrubo a vmícháme je do směsi.

  • 7

    Pečeme na 190 °C asi 35 minut.

Komentáře k receptu