Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 40 g Shiitake houby
- 400 g Nudle Udon
- 100 g Hrachové lusky
- 10 g Bazalka
- 10 g Koriandr
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sójová omáčka
- 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 10 ks Rajčata Cherry
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.13 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 23 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 438.1 mg
- Vláknina 2890.5 mg
- Vitamín A 2890.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
-
2
Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
-
3
Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
-
4
Nudle uvaříme podle návodu.
-
5
Hrášek povaříme 3 minuty.
-
6
Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
-
7
Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.