Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 40 g Shiitake houby
  • 400 g Nudle Udon
  • 100 g Hrachové lusky
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Koriandr
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sójová omáčka
  • 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 0.13 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 438.1 mg
  • Vláknina 2890.5 mg
  • Vitamín A 2890.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.

  • 2

    Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.

  • 3

    Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.

  • 4

    Nudle uvaříme podle návodu.

  • 5

    Hrášek povaříme 3 minuty.

  • 6

    Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.

  • 7

    Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.

Komentáře k receptu