Koláč s medovým mascarpone s ořechy
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 250 g Cukr krupice
- 500 g Mascarpone
- 150 g Ořechy vlašské
- 75 g Máslo čerstvé
- 250 ml Mléko polotučné
- 125 ml Olej rostlinný
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Třtinový cukr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 43 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 116.1 mg
- Vláknina 4785 mg
- Vitamín A 4785 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
2
Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem na 180 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout.
-
3
Mascarpone necháme zteplat na pokojovou teplotu, pak do něj vmícháme med a potřeme tím koláč. Necháme ztuhnout v lednici.
-
4
Cukr necháme zkaramelizovat s máslem, přidáme ořechy a chvíli mícháme. Koláč jimi ozdobíme.