Tvarohový koláč s jahodami
Suroviny
- 130 g Sušenky Amaretti
- 500 g Tvaroh měkký
- 120 g Cukr krupice
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 15 g Máslo čerstvé
- 320 g Jahody
- 110 ml Smetana
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Kiwi
- 1 špetka Sůl
- 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1.5 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 3271 mg
- Vitamín A 3271 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.
-
2
Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.
-
3
Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.
-
4
Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.
-
5
Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.
-
6
Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
-
7
Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.