Mascarpone moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sušenky BeBe kakaové
  • 400 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 260 g Cukr krupice
  • 200 g Mascarpone
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo. Sušenky rozválíme válečkem a v míse smícháme se 40 g cukru. Na tuto směs nalijeme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Poté směs vmačkáme po dně dortové formy a necháme vychladnout v chladničce zhruba 15 minut.

  • 3

    V mezičase v mixeru zhruba minutu mícháme smetanový sýr se zbylým cukrem, přidáme mascarpone a mixujeme asi 20 vteřin. Poté postupně zašleháme vejce a tresť. Hotovou směs vlijeme na sušenky v dortové formě.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě zhruba 75 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce a poté koláč překryjeme fólií a ještě alespoň 8 hodin necháme chladit v chladničce.

Komentáře k receptu