Banánky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
-
2
V míse ušleháme vejce.
-
3
Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.
-
4
Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.
-
5
Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.