Rebarborová buchta
Suroviny
- 1000 g Reveň (Rebarbora)
- 300 g Mouka polohrubá
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 420 g Cukr moučkový
- 125 g Hera
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Strouhanka
- 1 hrst Rozinky
- 1 l Voda pitná
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 2 balení Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 9 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 273.7 mg
- Vláknina 4954.2 mg
- Vitamín A 4954.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.
-
2
Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.
-
3
Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.
-
4
2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.
-
5
Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.
-
6
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.