Rebarborová buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1000 g Reveň (Rebarbora)
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 420 g Cukr moučkový
  • 125 g Hera
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Strouhanka
  • 1 hrst Rozinky
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 4954.2 mg
  • Vitamín A 4954.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.

  • 2

    Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.

  • 3

    Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.

  • 4

    2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.

  • 5

    Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.

  • 6

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře k receptu