Babiččiny buchty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 21 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 115.8 mg
- Vláknina 7556.3 mg
- Vitamín A 7556.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného mléka vsypeme cukr a rozdrobíme droždí. Když se začnou tvořit bublinky vmícháme trochu mouky a sůl.
-
2
Do vzešlého kvásku potom přidáme vejce a rozehřátou Heru, dosypeme zbylou mouku, zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
-
3
Z těsta vykrajujeme lžící hrudky, které rozmáčkneme na placičku. Na každou placičku položíme lžičku povidel (nebo jiné náplně) a těsto dobře zabalíme.
-
4
Buchty rozložíme na plech s trochou oleje, ve kterém je obalíme. Urovnáme k sobě a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.