Jemná sekaná s houbami a smetanou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 1602.5 mg
- Vitamín A 1602.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.
-
2
Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.
-
3
Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.
-
4
Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.
-
5
Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.