Jemná sekaná s houbami a smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 1602.5 mg
  • Vitamín A 1602.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.

  • 2

    Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.

  • 3

    Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.

  • 4

    Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.

  • 5

    Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.

Komentáře k receptu