Borůvkový moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 160 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 125.9 mg
  • Vláknina 6466.7 mg
  • Vitamín A 6466.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme máslo a do ještě vlažného vmícháme 80g krupicového cukru, vanilkový cukr, žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do remosky vyložené pečicím papírem a pečeme asi 25 minut.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po částech přisypáváme zbylých 80g cukru. Sníh došleháme dotuha a natřeme na upečené těsto. Povrch posypeme čerstvými borůvkami a pečeme ještě 10-15 minut.

Komentáře k receptu