Borůvkový koláč
Suroviny
- 600 g Borůvky
- 220 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 49 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 140.3 mg
- Vláknina 12897.5 mg
- Vitamín A 12897.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymícháme těsto z mouky, cukru, vajec, másla, mléka a citr. šťávy a dáme odležet.
-
2
Rozválíme a dáme do formy, přebytek odkrojíme a poté použijeme na mřížku.
-
3
Nalijeme na těsto borůvky s přísadami.
-
4
Okraje a mřížku potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.