Bramborový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 27 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 598.4 mg
- Vláknina 12150 mg
- Vitamín A 12150 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.
-
2
Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.
-
3
Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.
-
4
Podáváme s kompotem.