Bramborový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 200 g Kompot meruňkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.375 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 598.4 mg
  • Vláknina 12150 mg
  • Vitamín A 12150 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.

  • 2

    Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.

  • 4

    Podáváme s kompotem.

Komentáře k receptu