Plněný lilek II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Korbáčiky
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibulky
  • 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7364 kcal
  • Sacharidy 320 g
  • Tuky 683 g
  • Sodík 3954 mg
  • Bílkoviny 113 g
  • Uhlovodany 319 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 21986.8 mg
  • Vláknina 171860 mg
  • Vitamín A 171860 mg
  • Vitamín B6 5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1207.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme.

  • 2

    Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony. Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků. Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem.

Komentáře k receptu