Muffiny s nugátovým krémem a lentilkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana
  • 220 g Mouka polohrubá
  • 220 g Čokoláda mléčná
  • 80 g Lentilky
  • 150 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Jedlá soda
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Nutella
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 989 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 196.7 mg
  • Draslík 323 mg
  • Vláknina 10364 mg
  • Vitamín A 10364 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 ks muffiny vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Žloutky s cukrem a vanilkou utřeme do pěny. Smetanu vyšleháme na téměř tuhou šlehačku, postupně k ní přidáváme žloutkovou pěnu a vyšleháme do tuha. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Ke šlehačce přimícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Bílky zlehka zapracujeme do těsta, které rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme nugátový krém s oříšky. Formičky naplníme Střídavě světlým, tmavým a nakonec světlám těstem.

  • 2

    Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.

  • 3

    Ve vodní lázni si rozehřejeme mléčnou čokoládu, kterou jsme si rozlámali na malé kousky. Roztopenou čokoládu pomocí lžičky naneseme na muffiny a ozdobíme lentilkami. Když čokoláda ztuhne, muffiny dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu