Smažené krevety v bramborovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 39 g
- Sodík 3511 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 396.4 mg
- Vláknina 5594.2 mg
- Vitamín A 5594.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto.
-
2
Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme.
-
3
Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky.
-
4
Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety.
-
5
V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř.
-
6
V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda.
-
7
Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.