Smažené slané koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 32 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 158.9 mg
- Draslík 115.6 mg
- Vláknina 2710.8 mg
- Vitamín A 2710.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, dvou vajec, půl lžičky soli a lžíce oleje vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v chladničce.
-
2
Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, zelí nakrouháme na nudličky, uzené maso rozkrájíme na kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém necháme zesklovatět (cca 2 minuty) pokrájenou cibuli. Přidáme připravené zelí i uzené maso a dusíme, dokud zelí nezměkne. Přilijeme sladké bílé víno, přidáme sůl, pepř a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevypaří. Necháme vystydnout.
-
3
Vychlazené těsto rozválíme na sílu 3 mm. Tvořítkem nebo malou skleničkou vykrájíme kolečka o průměru 7 - 8 cm.
-
4
Na polovinu koleček rozdělíme vychladlou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými kolečky, vidličkou přitiskneme spodní a vrchní kolečka k sobě.
-
5
V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm opékáme koláčky z obou stran 2 - 3 minuty do zlatohněda. Necháme okapat v papírovém ubrousku a podáváme horké.