Smažené slané koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 750 g Zelí bílé
  • 100 g Vepřová pečeně
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 115.6 mg
  • Vláknina 2710.8 mg
  • Vitamín A 2710.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, dvou vajec, půl lžičky soli a lžíce oleje vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v chladničce.

  • 2

    Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, zelí nakrouháme na nudličky, uzené maso rozkrájíme na kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém necháme zesklovatět (cca 2 minuty) pokrájenou cibuli. Přidáme připravené zelí i uzené maso a dusíme, dokud zelí nezměkne. Přilijeme sladké bílé víno, přidáme sůl, pepř a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevypaří. Necháme vystydnout.

  • 3

    Vychlazené těsto rozválíme na sílu 3 mm. Tvořítkem nebo malou skleničkou vykrájíme kolečka o průměru 7 - 8 cm.

  • 4

    Na polovinu koleček rozdělíme vychladlou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými kolečky, vidličkou přitiskneme spodní a vrchní kolečka k sobě.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm opékáme koláčky z obou stran 2 - 3 minuty do zlatohněda. Necháme okapat v papírovém ubrousku a podáváme horké.

Komentáře k receptu