Grilované klobásy se švestkovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 44 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 12.6 mg
- Vláknina 8110.5 mg
- Vitamín A 8110.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy na mírném ohni necháme ve vodě přejít varem, odstavíme a ponecháme ve vodě, dokud nebudou pevné. Poté klobásy vyjmeme, rozpůlíme a potřeme prohřátou švestkovou marinádou. Klobásy klademe na plech vyložený pečicím papírem, v grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme. Během grilování klobásy otáčíme a potíráme marinádou.
-
2
Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou, opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.