Grilované klobásy se švestkovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Klobása ostravská
  • 150 g Džem švestkový
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Anýz
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 12.6 mg
  • Vláknina 8110.5 mg
  • Vitamín A 8110.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy na mírném ohni necháme ve vodě přejít varem, odstavíme a ponecháme ve vodě, dokud nebudou pevné. Poté klobásy vyjmeme, rozpůlíme a potřeme prohřátou švestkovou marinádou. Klobásy klademe na plech vyložený pečicím papírem, v grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme. Během grilování klobásy otáčíme a potíráme marinádou.

  • 2

    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou, opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře k receptu