Moldavská jablečná zavařenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 43.6 mg
- Vláknina 1541.2 mg
- Vitamín A 1541.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.
-
2
Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.
-
3
Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.
-
4
Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.