Moldavská jablečná zavařenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1750 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.75 l Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43.6 mg
  • Vláknina 1541.2 mg
  • Vitamín A 1541.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.

  • 2

    Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.

  • 3

    Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.

  • 4

    Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.

Komentáře k receptu