Moldavský jablečný nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 193.6 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 3977 mg
- Vitamín A 3977 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky.
-
2
Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků.
-
3
Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
-
4
Podáváme přelité zakysanou smetanou.