Sibiřská jablka pod sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 30 g Cukr skořicový
  • 200 g Kompot brusinkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 180.8 mg
  • Vláknina 3375 mg
  • Vitamín A 3375 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Bílky ušleháme do husté pěny s moučkováým cukrem.

  • 2

    Nastrouhaná jablka rozložíme do ploché zapékací mísy, posypeme skořicovým cukrem, na ně navršíme sníh z bílků a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 2 - 5 minut, dokud bílkový povrch nezezlátne.

  • 3

    Podáváme s nakládanými brusinkami.

Komentáře k receptu