Kulaga, ruská pohanková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pohanková
  • 30 g Meruňky sušené
  • 30 g Višně sušené bez pecky
  • 30 g Hrušky sušené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 200 ml Šlehačka
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 127.6 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou mouku rozředíme teplou vodou do hustoty smetany. Pečlivě rozmícháme a přidáme 2 lžíce cukru, na kousky nakrájené sušené meruňky, vypeckované sušené višně a sušené hrušky. Směs zalijeme vroucí vodou, znovu rozmícháme a uložíme na teplé místo, aby zkvasila.

  • 2

    Zkvašenou směs přelijeme do hrnce a za častého promíchávání ji vaříme 1,5 hodiny na slabém ohni.

  • 3

    Uvařenou kulagu podáváme posypanou cukrem a přelitou šlehačkou.

Komentáře k receptu