Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 20 g Cukr vanilka
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana
- 150 ml Sirup višňový
- 4 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 26 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 241.4 mg
- Draslík 51.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.
-
2
Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.
-
3
Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.
-
4
Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.
-
5
Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.