Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana
  • 150 ml Sirup višňový
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 241.4 mg
  • Draslík 51.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.

  • 2

    Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.

  • 3

    Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.

  • 4

    Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.

  • 5

    Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.

Komentáře k receptu