Ruský citrónový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 320 g Mouka polohrubá
  • 50 g Hrozinky
  • 75 g Kandované ovoce
  • 190 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 180.4 mg
  • Draslík 118.6 mg
  • Vláknina 2898.5 mg
  • Vitamín A 2898.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 2

    150 g másla utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna světlá. Potom za stálého míchání přidáváme nastrouhanou citronovou kůru, půl balíčku vanilkového cukru, citronovou šťávu, polohrubou mouku, opláchnuté hrozinky a na kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Těsto přeložíme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut.

  • 4

    Hotový chlebíček za tepla dobře pocukrujeme, naporcujeme a podáváme ozdobený zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu