Sterilizované broskve ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 1 kg Broskve
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 317.3 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.

  • 2

    Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.

Komentáře k receptu