Sterilizované broskve ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.
-
2
Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.