Alkoholová specialita ze starého Říma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Badyán
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.9 mg
  • Vláknina 5228 mg
  • Vitamín A 5228 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet.

Komentáře k receptu